Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

2016-01-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Bár már vége az ünnepeknek, mégis valami finomra vágytam.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sertéskaraj (csont nélküli)
  • 10 dkg aszalt gyümölcsök (6-6 db barack és szilva)
  • 2 cl rum
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 dl fehérbor
  • 3 db krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 ek vaj
  • 2 ek csalamádé

1. lépés

Az aszalt gyümölcsöket reggel beáztatom a rumba.

2. lépés

Délelőtt a húst kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszem a feldarabolt gyümölcsöket, feltekerem. Beteszem egy serpenyőbe, öntök alá bort, letakarom alufóliával és 180 °C fokra előmelegített sütőben el kezdem sütni.

3. lépés

Közben a krumplit és a répát megpucolom. A krumplit feldarabolom, s megfőzöm. A répát csíkokra vágom, vajon megdinsztelem. A krumplit összetöröm, s vajjal összekeverem.

4. lépés

Amikor a hús puhára sült, rövid pihentetés után felszeletelem.

5. lépés

Tálaláskor teszek a tányérra 3 szelet húst, mellé répát, kanalazok rá krumplit s rakok rá egy kupac csalamádét.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 469 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

  • Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

  • Göngyölt csirkemell burgonya lepénnyel, zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    890 kcal
  • Zsír

    28 g
  • Koleszterin

    135 mg
  • Szénhidrát

    98,5 g
  • Cukor

    43 g
  • Fehérje

    51,4 g