Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

2014-09-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ki szereti még a csirkemájat? Én imádom, főleg így baconba tekerve. Nagyon finom!

Ezeket szerezd be:

  • 450 g csirkemáj
  • 250 g bacon
  • 4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 levél saláta
  • 2 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • curry (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj

1. Lépés

A krumplit meghámozom, kockára vágom és sós vízben megfőzöm.

2. Lépés

A hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, félreteszem.

3. Lépés

A májat megmosom, borsozom, szórok rá paprikát, s betekerem a baconszalonna szeletekbe, s a serpenyőben megsütöm.

4. Lépés

A krumplit összetöröm, hozzáadom a hagymát, a vajat, sózom, borsozom, megszórom curry-vel, összekeverem.

5. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra májat, krumplit, s díszítésként salátalevelet és paradicsomot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 736 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

  • Göngyölt csirkemell burgonya lepénnyel, zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1472 kcal
  • Zsír

    80,4 g
  • Koleszterin

    1420 mg
  • Szénhidrát

    73,3 g
  • Cukor

    6,8 g
  • Fehérje

    109,8 g