Fusilli fehérboros-tejszínes gombával és füstölt sajttal

2015-05-27
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg fusilli tészta
  • 35 dkg csiperkegomba
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma (zöldjével)
  • 4 db chilipaprika
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 12 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 5 dkg füstölt sajt

1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem.

2. Lépés

Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát.

3. Lépés

Közben a tésztát sós vízben al dente módjára kifőzöm.

4. Lépés

Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort, kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, felrottyantom.

5. Lépés

Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, rászórom a reszelt sajtot, s díszítem medvehagyma-levéllel és virággal.

TIPP: Fehérbort igyatok hozzá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

992 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lumaconi baconnel, rukkolával és parmezánnal

  • Fusilli gombapörkölttel és kolbásszal

  • Gombás tészta olívabogyóval és chilivel

  • Gombás tészta reszelt sajttal

  • Gombás spagetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    455 kcal
  • Zsír

    16,1 g
  • Koleszterin

    83 mg
  • Szénhidrát

    62,2 g
  • Cukor

    4,7 g
  • Fehérje

    18,6 g