Kókuszos habcsókok

2012-10-16
  • Hány főre: 10
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 18 perc
  • Elkészítés: 28 perc

A következő habcsók recept Karácsonykor szokott az asztalon figyelni, a család rendszerint el is pusztítja. Ha zárható fedelű dobozban tároljuk, akkor hosszabb ideig, akár 5 napig is eláll.

Ezeket szerezd be:

  • 3 tojásfehérje
  • 3/4 csésze cukor
  • 1/4 teáskanál tejszín
  • 2 csésze kókuszreszelék

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, tegyünk sütőpapírt egy tepsibe. Verjük fel a tojások fehérjét, a tejszínt és a cukrot egészen, ameddig nem lesz kemény hab belőle. (Megmarad a fejjel lefelé fordított tálban?)

2. lépés

Hajtsa a kókuszreszeléket óvatosan a habba. Helyezzünk egy evőkanálnyi darabokat a sütőpapírra, majd süssük körülbelül 18 percig, vagy amíg aranysárga színük lesz.

Akár csokoládéba is márthatjuk az egyik felüket.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 049 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Habkarika

  • Tejszínes-gyümölcsös habcsók

  • Csokoládés habcsók

  • Szellem habcsókok

  • Fekete-fehér habcsókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    188,1 kcal
  • Zsír

    2,3 g
  • Szénhidrát

    19,2 g
  • Fehérje

    1,3 g