Gombás lecsó füstölt szalonnával, kolbásszal és gerslivel
2016-05-10- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Már sokféleképp elkészített lecsót tettem fel, de gerslivel készültet még nem. A címen gondolkoztam, hogy gombás lecsót írjak, vagy lecsós gombát.
Ezeket szerezd be:
- - : : : Lecsóhoz : : : -
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- 4 db paprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 5 db paradicsom
- 25 dkg csiperkegomba
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- 2 db chilipaprika (tálaláshoz)
- - : : : Gerslihez : : : -
- 10 dkg gersli
- 1 ek vaj
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 1 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 dl víz
- 1 db húsleveskocka
1. lépés
A hagymákat aprítom, a paprikát és a gombát szeletelem, a paradicsomot négybe vágom. A szalonnát kockára vágom, a kolbászt és az újhagymát felkarikázom.
2. lépés
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd ráteszem a hagymát, üvegesre dinsztelem. Belerakom a paprikát, fűszerezem. Kicsit később következik a paradicsom, majd a gomba.
3. lépés
Amíg a lecsó fő, átmosom a gerslit, majd egy edényben vajon megdinsztelem az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadom a gerslit, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, ráöntöm a vizet, rámorzsolom a leveskockát, s legalább 35 percig főzöm lassú tűzön.
4. lépés
Tálaláskor a tányér közepére formázok egy kupacot a gersliből, s körberakom lecsóval.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 873 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
389 kcal -
Zsír
20,2 g -
Koleszterin
43 mg -
Szénhidrát
37,9 g -
Cukor
9,2 g -
Fehérje
17,9 g














