Egyszerű krumplis tészta

2013-11-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ennél az ételnél a lényeg a sok hagyma, bors és paprika. Már többször turbóztam fel ezzel, azzal, még baconnal, vörösborral is. Most a legegyszerűbben készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg krumpli
  • 20 dkg tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertés zsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika

1. Lépés

A hagymát aprítom, a krumplit megpucolom, felvágom. (Teljesen mindegy, hogy kockázzuk, vagy más formára vágjuk, a végén úgyis elveszíti a formáját.) A krumplit és a tésztát felteszem főni.

2. Lépés

Egy edényben zsíron megpirítom a hagymát. Ráteszem a krumplit és a tésztát, jó alaposan megfűszerezem.Különösen a csípős paprikát nem sajnálom. Összekeverem. Ennyi.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 004 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros baconös krumplis tészta csalamádéval

  • Alföldi lebbencs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    298 kcal
  • Zsír

    6g
  • Szénhidrát

    51.7g
  • Fehérje

    9.3g