Baconos gnocchi

2012-10-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Az egyik szupermarketben találtam előre elkészített gnocchi tésztát, így sok időt spóroltam meg.

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 g gnocchi tészta
  • 30 dkg bacon szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg reszelt sajt
  • bors ízlés szerint

1. lépés

A hagymát szeleteljük, majd kis olívaolajon kezdjük el megpirítani, amikor készt, tehetjük hozzá a kockákra vágott bacont. A tésztát felforrt vízbe dobjuk és megfőzzük. Akkor jó, mikor a gombócok feljönnek a víz tetejére.

2. lépés

Beledobjuk a gnocchikat a baconhoz, reszelünk rá füstölt sajtot, fűszerezzük petrezselyemmel, borssal, majd laza mozdulatokkal forgassuk őket. Tálaljuk reszelt sajttal megszórva.

Fogás: Hozzávalók:

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

8 958 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival

  • Gnocchi gombapörkölttel tejfölösen

  • Gnocchi borsóval és kakukkfűvel

  • Baconos-spenótos gnocchi