Répás őzgerinc
2012-09-02- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Ezt a fajta süteményt általában Karácsonykor szoktam készíteni, de van hogy a sima hétköznapokon is megjön hozzá a kedvem.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás
- 2 csésze (500 ml) cukor
- 125 g lágyított vaj
- 2 csésze finomra reszelt sárgarépa
- 1 csésze apróra vágott dió
- 3 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szerecsendió
- Mázhoz:
- 1/4 csésze (60 ml) vaj
- 240 g krémsajt
- 1 evőkanál tej
- 2 evőkanál vanília kivonat
- 450 g porcukor
- 1 sárgarépa, apróra reszelt
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vajazzuk és lisztezzük ki az őzgerinc formánkat. Egy nagy tálban keverjük össze az első 4 összetevőt, majd később adjuk hozzá a fennmaradó hozzávalókat és egy robotgép segítségével dolgozzuk össze.
2. Lépés
Öntsük kivajazott formába a tésztát, 1 órán át sütjük, vagy tűpróbáig. Tálaljuk tejszínhabbal vagy bármilyen fagylalttal.
A máz elkészítéséhez lágyítsuk fel a krémsajtot mikróban, majd keverjük össze az összes hozzávalót, dolgozzuk el, majd kenjük meg a sütemény tetejét. A végén szórjuk meg dióval.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 786 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
556 kcal -
Fehérje
13 g -
Szénhidrát
66 g -
Zsír
40 g