Répás őzgerinc

2012-09-02
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ezt a fajta süteményt általában Karácsonykor szoktam készíteni, de van hogy a sima hétköznapokon is megjön hozzá a kedvem.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás
  • 2 csésze (500 ml) cukor
  • 125 g lágyított vaj
  • 2 csésze finomra reszelt sárgarépa
  • 1 csésze apróra vágott dió
  • 3 csésze liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • Mázhoz:
  • 1/4 csésze (60 ml) vaj
  • 240 g krémsajt
  • 1 evőkanál tej
  • 2 evőkanál vanília kivonat
  • 450 g porcukor
  • 1 sárgarépa, apróra reszelt

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vajazzuk és lisztezzük ki az őzgerinc formánkat. Egy nagy tálban keverjük össze az első 4 összetevőt, majd később adjuk hozzá a fennmaradó hozzávalókat és egy robotgép segítségével dolgozzuk össze.

2. Lépés

Öntsük kivajazott formába a tésztát, 1 órán át sütjük, vagy tűpróbáig. Tálaljuk tejszínhabbal vagy bármilyen fagylalttal.

A máz elkészítéséhez lágyítsuk fel a krémsajtot mikróban, majd keverjük össze az összes hozzávalót, dolgozzuk el, majd kenjük meg a sütemény tetejét. A végén szórjuk meg dióval.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 102 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás szilvás lepény

  • Diétás márvány szelet

  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    556 kcal
  • Fehérje

    13 g
  • Szénhidrát

    66 g
  • Zsír

    40 g