Olasz kávé fagylalt
2013-07-29- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Egy finom kávés fagylalt mindig feldobja a kedvem, ráadásul ugyanúgy használhatjuk jegeskávé és és gyümölcsös desszertek készítésére is.
Ezeket szerezd be:
- 750 ml tejszín
- 6 tojássárgája
- 50 g porcukor
- 80 g barna cukor vagy sötét nádcukor
- 6 evőkanál instant kávé
- 5 cl kávélikőr
- egyéb: pisztácia, mandula vagy dió
1. lépés
A tojássárgákat összekeverjük a cukorral, amíg szép fényes színe lesz. Adjuk hozzá a sötét nádcukort vagy barna cukrot, az instant kávét, a kávélikőrt és keverjük el jól.
2. lépés
A tejszínt verjük keményre, majd dolgozzuk hozzá a kávés keverékhez, óvatos mozdulatokkal. Vegyünk elő egy zárható tetejű dobozt, majd fagyasszuk legalább 4 órán át.
Ha szeretnénk fokozni az ízhatást, akkor rejthetünk bele például mandulát, dió darabokat, de pisztáciával is kiváló!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 303 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
390 kcal -
Zsír
32.8g -
Szénhidrát
21.8g -
Fehérje
4.1g