Olasz kávé fagylalt

2013-07-29
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Egy finom kávés fagylalt mindig feldobja a kedvem, ráadásul ugyanúgy használhatjuk jegeskávé és és gyümölcsös desszertek készítésére is.

Ezeket szerezd be:

  • 750 ml tejszín
  • 6 tojássárgája
  • 50 g porcukor
  • 80 g barna cukor vagy sötét nádcukor
  • 6 evőkanál instant kávé
  • 5 cl kávélikőr
  • egyéb: pisztácia, mandula vagy dió

1. lépés

A tojássárgákat összekeverjük a cukorral, amíg szép fényes színe lesz. Adjuk hozzá a sötét nádcukort vagy barna cukrot, az instant kávét, a kávélikőrt és keverjük el jól.

2. lépés

A tejszínt verjük keményre, majd dolgozzuk hozzá a kávés keverékhez, óvatos mozdulatokkal. Vegyünk elő egy zárható tetejű dobozt, majd fagyasszuk legalább 4 órán át.
Ha szeretnénk fokozni az ízhatást, akkor rejthetünk bele például mandulát, dió darabokat, de pisztáciával is kiváló!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,945 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

  • Vaníliafagylalt sárgabarackkal és vodkával

  • Isteni barackparfé

  • Mandulafagylalt házi tölcsérrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    390 kcal
  • Zsír

    32.8g
  • Szénhidrát

    21.8g
  • Fehérje

    4.1g