Görög oregánós-citromos csirke
2012-08-01- Típus: Sült csirke receptek
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Egy igazán könnyű görög inspirációjú recept, ami pillanatok alatt meg van. Tálaljuk görög salátával, vagy bármilyen friss joghurtos öntetű salátával.
Ezeket szerezd be:
- 8 bőr nélküli csirkecomb
- 1 citrom leve
- 2 tk fokhagymapor
- 3 teáskanál oregánó
- só és frissen őrölt bors
- 1/2 csésze feta sajt, morzsolt
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vágjuk ki az összes kövér részt a csirkéből. Fűszerezzük a csirkedarabokat sóval, borssal, oregánóval, és a citromlével jól dörzsöljük be.
2. Lépés
Tegyük egy kiolajozott tepsibe és süssük körülbelül 35 – 40 percig. Amikor a csirke megfőtt, vegyük ki a sütőből, és megszórjuk a feta sajttal. Tegyük vissza kicsit a meleg, de már elzárt sütőbe 2-3 percig, amíg a sajt megolvad a tetején.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 805 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
203,8 kcal -
Zsír
8,2 g -
Fehérje
29,1 g -
Szénhidrát
2,2 g