Görög oregánós-citromos csirke

2012-08-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Egy igazán könnyű görög inspirációjú recept, ami pillanatok alatt meg van. Tálaljuk görög salátával, vagy bármilyen friss joghurtos öntetű salátával.

Ezeket szerezd be:

  • 8 bőr nélküli csirkecomb
  • 1 citrom leve
  • 2 tk fokhagymapor
  • 3 teáskanál oregánó
  • só és frissen őrölt bors
  • 1/2 csésze feta sajt, morzsolt

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vágjuk ki az összes kövér részt a csirkéből. Fűszerezzük a csirkedarabokat sóval, borssal, oregánóval, és a citromlével jól dörzsöljük be.

2. Lépés

Tegyük egy kiolajozott tepsibe és süssük körülbelül 35 – 40 percig. Amikor a csirke megfőtt, vegyük ki a sütőből, és megszórjuk a feta sajttal. Tegyük vissza kicsit a meleg, de már elzárt sütőbe 2-3 percig, amíg a sajt megolvad a tetején.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,643 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú káposztás csirkecombok

  • Tyúktepertő csirkefarhátból

  • Ropogós sült csirke

  • Káposztaágyon sült csirkecombok

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    203,8 kcal
  • Zsír

    8,2 g
  • Fehérje

    29,1 g
  • Szénhidrát

    2,2 g