Fehérbabos zöldségragu

2013-07-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:30 p

Volt itthon fehérbab, fel is használtuk azonnal. Fogyókúrázóknak, vegáknak ajánlom, de húsok mellé is jó választás.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Fehérbab
  • 15 dkg Lóbab
  • 15 dkg Zöldborsó
  • 1 db Sárgarépa
  • 1 db Brokkoli
  • 1 db Krumpli
  • 1 fej Fokhagyma
  • 2 db Vöröshagyma
  • 2 db Paradicsom
  • 2 db Babérlevél
  • 1 szál Rozmaring
  • 1 kiskanál Pirospaprika
  • Bors
  • 6 evőkanál Olívaolaj

1. lépés

A fehérbabot és lóbabot puhára főzzük. Közben egy másik edényben szintén puhára pároljuk a zöldborsót, brokkolit, sárgarépát, krumplit, babérleveles-rozmaringos vízben.

2. lépés

Olajon megpirítjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a paradicsomot. Pirítás közben sóval, borssal és csemegepaprikával fűszerezzük.

3. lépés

Az elkészült párolt, puha zöldségeket leszűrjük és a paradicsomos-hagymás alappal jól összekeverjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 632 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával és marhahússal

  • Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással

  • Vörösboros-tejfölös-gombás-zöldborsós zöldségragu

  • Fehérboros zöldborsós spenótos kolbászos gomba

  • Sonkába tekert spárga spenótágyon sült krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    603 kcal
  • Összes Zsír

    22,6 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    81,2 g
  • Cukor

    9,5 g
  • Fehérje

    24,5 g