Fehérbabos zöldségragu
2013-07-07- Típus: Karcsúsító ételek, Zöldséges egytálételek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:30 p
Volt itthon fehérbab, fel is használtuk azonnal. Fogyókúrázóknak, vegáknak ajánlom, de húsok mellé is jó választás.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Fehérbab
- 15 dkg Lóbab
- 15 dkg Zöldborsó
- 1 db Sárgarépa
- 1 db Brokkoli
- 1 db Krumpli
- 1 fej Fokhagyma
- 2 db Vöröshagyma
- 2 db Paradicsom
- 2 db Babérlevél
- 1 szál Rozmaring
- 1 kiskanál Pirospaprika
- Só
- Bors
- 6 evőkanál Olívaolaj
1. lépés
A fehérbabot és lóbabot puhára főzzük. Közben egy másik edényben szintén puhára pároljuk a zöldborsót, brokkolit, sárgarépát, krumplit, babérleveles-rozmaringos vízben.
2. lépés
Olajon megpirítjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a paradicsomot. Pirítás közben sóval, borssal és csemegepaprikával fűszerezzük.
3. lépés
Az elkészült párolt, puha zöldségeket leszűrjük és a paradicsomos-hagymás alappal jól összekeverjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 476 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
603 kcal -
Összes Zsír
22,6 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
81,2 g -
Cukor
9,5 g -
Fehérje
24,5 g