Gyümölcsös szelet
2015-11-23- Típus: Krémes sütemények
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Mivel most érik a finom szőlő, gondoltam, sütök egy kis gyümölcsös szeletet.
Ezeket szerezd be:
- 3x3 tojásos piskóta lap
- 3 tojás
- 6 deka cukor
- 8 deka liszt
- 1 kis kanál sütőpor
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál víz
- A csokis piskótalap:
- 2 evőkanál kakaó
- A diós piskótalap:
- 5 deka darált dió
- A krémhez:
- 4 deci tejszín
- 4 deka porcukor
- 1 csg habfixáló
- 1 doboz mascarpone
- tetszés szerinti gyümölcs (én málnát és szőlőt használtam)
- 1 csg vaníliás pudingpor
- 4 deci tej
- 2 evőkanál cukor
1. Lépés
A piskótához a tojásokat szét választom. A fehérjét felverem, a sárgáját az olajjal, vízzel, cukorral kihabosítom.
Az egészet óvatosan összekeverem, hogy a hab ne törjön össze és végül a sütőporos lisztet adom hozzá.
2. Lépés
Sütőpapíros sütőlapra elkenem és 170 fokon megsütöm. Így készítem el a másik két lapot csak éppen dióval és kakaóporral.
3. Lépés
A krém készítése: A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, és kihűtöm. A tejszínt habbá verem a porcukorral és a fixálóval.
4. Lépés
A mascarponét kikeverem habosra. Amikor a puding kihűlt az egészet összekeverem. A málnát óvatosan hozzákeverem.
5. Lépés
A tejszínből hagyok ki a tetejére díszítésnek.
Először a csokis lapot kenem meg a gyümölcsös krémmel, erre kerül a piskóta lap, szintén krém és legvégül a diós lap. Egy kevés krémet elkenek a tetején és a maradék habbal feldíszítem. A habra félbevágott mag nélküli szőlőszemeket teszem.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 072 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
452 kcal -
Zsír
19.6g -
Szénhidrát
61.5g -
Fehérje
10.8g -
Koleszterin
109mg -
Cukor
47g