Csontleves grízgaluskával

2013-10-26
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:10 p

Ez a leves nem húsból, hanem húsos csontból készült. Nagyon finom volt, s a hozzávaló nem 1400 Ft volt kilónként, hanem csak 400 Ft, s ezen is volt azért egy kevés hús. Jó, tudom, a húsleves húsát sokan felhasználják, s paradicsomszósszal, krumplival új ételt csinálnak.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 kg húsos marhacsont
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1db kicsi zeller
  • zeller levél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldparika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 tk szemes bors
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 2 púpozott evőkanál gríz

1. lépés

Az alaposan megmosott csontokat egy lábasba teszem, hozzáadom a hagymát, szemes borsot, felöntöm vízzel, sózom. egy óra lassú főzés után leszedem a habját, majd beleteszem a a feldarabolt zöldségeket, s tovább főzöm még egy óráig.

2. lépés

Közben elkészítem a daragaluskát, s némi pihentetés után a levesbe szaggatom.
Tálaláskor még szórok a levesbe chilit.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,197 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    511 kcal
  • Zsir

    19.3g
  • Szénhidrát

    73g
  • Fehérje

    12.6g