Hideg tiramisu
2012-08-30- Típus: Poharas desszert, Tiramisu receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Nagy tiramisu rajongó vagy? Akkor feltétlenül próbált ki a következő receptet. Érdemesebb átlátszó üvegpohárban tálalni őket, mert nagyon mutatósak.
Ezeket szerezd be:
- 220 g mascarpone
- 4 csésze (1 l) vanília fagylalt
- 12 db babapiskóta
- 1/4 csésze erős kávé
- kakaópor vagy fahéj
- tejszínhab
1. Lépés
Keverjük fel egy konyhai robotgéppel a mascarpone-t, adjuk hozzá a fagylaltot. Keverjük el jól, majd fagyasszuk le 10 percig.
2. Lépés
Addig mártsuk a negyedekre tört (vagy kör alakú) babpiskótát erős kávéba és rétegezzük minden pohár aljába. Kanalazzunk bele fagylaltos keverékkel, fújjunk rá tejszínhabot és megszórjuk kakaóval, fahéjjal a tetejét. Hűtsük legalább 2 órát. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten mintegy 15 percig tálalás előtt.
fotó: flickr
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 220 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
407 kcal -
Fehérje
8 g -
Szénhidrát
36 g -
Zsír
26 g