Hideg tiramisu

2012-08-30
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Nagy tiramisu rajongó vagy? Akkor feltétlenül próbált ki a következő receptet. Érdemesebb átlátszó üvegpohárban tálalni őket, mert nagyon mutatósak.

Ezeket szerezd be:

  • 220 g mascarpone
  • 4 csésze (1 l) vanília fagylalt
  • 12 db babapiskóta
  • 1/4 csésze erős kávé
  • kakaópor vagy fahéj
  • tejszínhab

1. Lépés

Keverjük fel egy konyhai robotgéppel a mascarpone-t, adjuk hozzá a fagylaltot. Keverjük el jól, majd fagyasszuk le 10 percig.

2. Lépés

Addig mártsuk a negyedekre tört (vagy kör alakú) babpiskótát erős kávéba és rétegezzük minden pohár aljába. Kanalazzunk bele fagylaltos keverékkel, fújjunk rá tejszínhabot és megszórjuk kakaóval, fahéjjal a tetejét. Hűtsük legalább 2 órát. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten mintegy 15 percig tálalás előtt.

 

fotó: flickr

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 220 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Tiramisu lisztérzékenyek számára

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    407 kcal
  • Fehérje

    8 g
  • Szénhidrát

    36 g
  • Zsír

    26 g