Rakott karfiol

2012-06-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A múlt héten voltam a zöldségesnél és friss karfiol érkezett. Nem is kellett kétszer mondani, azonnal vettem belőle. Már akkor tudtam, hogy valamilyen rakott dolgot készítek belőle, szigorúan hússal kiegészítve. :)

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Karfiol
  • 20 dkg Csirkemellfilé
  • 1 evőkanál Margarin
  • 1 Vöröshagyma
  • 1 dl Kefir
  • 1 Paprika
  • 1 Paradicsom
  • 1 kávéskanál Pirospaprika
  • Bors
  • Őrölt kömény

1.Lépés

A karfiolt előkészítjük. Megmossuk és szétszedjük apró kis darabokra, rózsáira szedjük. Ha ezzel végeztünk, akkor félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

2.Lépés

Csirkemellet is elintézzük. Csíkokra vágjuk vagy felkockázzuk, amelyik nekünk szimpatikusabb. A hagymával, paprikával és paradicsommal is tegyük ugyanezt.

És akkor most kezdődik a móka. A hagymának a felét üvegesre pároljuk, margarin társaságában. (A másik fele később kell.)  Ezután hozzáadjuk a csirkemellet. Néhányat kavarunk rajta, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel.  Megfűszerezzük borssal, pirospaprikával, köménnyel és természetesen megsózzuk. Ha a hús puha lett, akkor beletesszük a hagyma másik részét, paradicsomot, paprikát. Összefőzzük és kicsit állni hagyjuk.

3.Lépés

Fogunk egy tepsit vagy valami hőálló edényt és kivajazzuk. Legalulra megy a karfiol fele, majd rá a csirkemell és végül megint a karfiol. A tetejére kefirt kenünk és bevágjuk a sütőbe közepesre állítva.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 037 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kolbászos-sajtos rakott karfiol

  • Tojásos sajtos karfiol

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Sült tök

  • Aranykeszeg sóban sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    290 kcal
  • Összes Zsír

    10 g
  • Koleszterin

    86 mg
  • Szénhidrát

    16 g
  • Cukor

    7,3 g
  • Fehérje

    34,9 g