Csirkefarhát húsleves daragaluskával
2013-11-24- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Már biztos sokan unják a sokadik csirkefarhátból főzött húslevest, de amellett, hogy olcsó, nagyon finom tud lenni. Aki még nem próbálta, tegye félre a viszolygását. Farhát, azt csak a kutyáknak adják, legfeljebb a szegény ember étke, mondják sokan.
Nos, állítom, hogy van olyan finom, mint a drága leveshúsból készült társai. Egy próbát megér. Persze, aki nem bírja a csípőset, a chili paprikát nyugodtan elhagyhatja.
Ugyanúgy készül, mint a normál húsleves, sok zöldséggel. Aki nem kíván a daragaluskával bíbelődni, vagy fél, hogy kemény lesz, vagy éppen szétesik, az főzhet bele levestésztát. De betét nélkül is isteni!
Jó étvágyat hozzá!
Ezeket szerezd be:
- 4 db csirkefarhát
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zeller
- zellerlevél
- petrezselyem
- csípős hegyes paprika
- chili
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- pirospaprika
- 4 evőkanál gríz
- 1 tojás
1. lépés
A csirkefarhátat és a megpucolt, felvágott zöldségeket beteszem egy lábasba, öntök rá vizet, s lassú tűzön főzöm.
Közben elkészítem a grízgaluskát. Amikor a hús már majdnem puha beleszaggatom a galuskát.
Tálaláskor teszek rá chilit.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 126 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
325 kcal -
Zsír
1.7g -
Koleszterin
149mg -
Szénhidrát
20.5g -
Cukor
5.9 -
Fehérje
45.5g