Csirkefarhát húsleves daragaluskával

2013-11-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Már biztos sokan unják a sokadik csirkefarhátból főzött húslevest, de amellett, hogy olcsó, nagyon finom tud lenni. Aki még nem próbálta, tegye félre a viszolygását. Farhát, azt csak a kutyáknak adják, legfeljebb a szegény ember étke, mondják sokan.
Nos, állítom, hogy van olyan finom, mint a drága leveshúsból készült társai. Egy próbát megér. Persze, aki nem bírja a csípőset, a chili paprikát nyugodtan elhagyhatja.
Ugyanúgy készül, mint a normál húsleves, sok zöldséggel. Aki nem kíván a daragaluskával bíbelődni, vagy fél, hogy kemény lesz, vagy éppen szétesik, az főzhet bele levestésztát. De betét nélkül is isteni!

Jó étvágyat hozzá!

Ezeket szerezd be:

  • 4 db csirkefarhát
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • csípős hegyes paprika
  • chili
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors
  • pirospaprika
  • 4 evőkanál gríz
  • 1 tojás

1. lépés

A csirkefarhátat és a megpucolt, felvágott zöldségeket beteszem egy lábasba, öntök rá vizet, s lassú tűzön főzöm.
Közben elkészítem a grízgaluskát. Amikor a hús már majdnem puha beleszaggatom a galuskát.

Tálaláskor teszek rá chilit.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,287 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    325 kcal
  • Zsír

    1.7g
  • Koleszterin

    149mg
  • Szénhidrát

    20.5g
  • Cukor

    5.9
  • Fehérje

    45.5g