Csikós tokány

2014-03-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:30 p

Egy receptkönyvben keresgélve bukkantam erre a receptre és beugrott, hogy régen ettem már tokányt (és még sosem készítettem). Aztán egy-két pluszt hozzáadva elkészítettem és azóta kedvelt vasárnapi ebéd :)

Ezeket szerezd be:

  • 60-80 dkg sertéslapocka
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma + zsiradék
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só, ételízesítő - ízlés szerint
  • bors - ízlés szerint
  • csípős Piros Arany ételízesítő - ízlés szerint
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1,5 dl víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl

1. Lépés

A hagymát felkockázva megpirítjuk bármilyen zsiradékon, majd megszórjuk a fűszerpaprikával.
A húst kisujjnyi vastagságú és kb. 2 cm hosszúságú csíkokra vágjuk és a hagymához adva kissé lepörköljük.
Sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel, Piros Arannyal ízesíthetjük még.

2. Lépés

Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
Miután már puhulni kezd a hús, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tejfölt is és így puhára főzzük.
Rizzsel, tésztával, főtt krumplival tálalhatjuk.

 

 

Főzni jó, sütni még jobb :)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,820 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Karfiolos pulykatokány gombás rizzsel

  • Vetrece recept

  • Borsos tokány recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    559 kcal
  • Zsír

    31.4g
  • Szénhidrát

    10.8g
  • Fehérje

    56.8g
  • Koleszterin

    197mg
  • Cukor

    2.9g