Karfiolos pulykatokány gombás rizzsel
2014-02-06- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Csirke és pulykahúsokat nagyon szeretem, karfiollal, gombával igazán jó összhangban van.
Ezeket szerezd be:
- 30 deka pulykamell
- 25 deka karfiol
- 1 csokor petrezselyemzőld
- 2 deci tejszín
- 1 evőkanál mustár
- fél deci olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- só, őrőlt bors
- majoránna
- 30 deka rízs
- 30 deka gomba
1. Lépés
Az apróra vágott hagymát 2 kanál olajon kicsit megpárolom, majd a csíkokra vágott darabolt pulykamellet fehéredésig sütöm. Sózom, borsozom, hozzáadom a majoránnát és a mustárt.
2. Lépés
2 deci vízzel felöntöm és a húst puhára főzöm.
A karfiolt kis rózsákra szedem, kicsit megpárolom, és hozzáadom a húshoz. A petrezselymet is apróra vágom és a ragura teszem. Összefőzöm, a főzőtejszínnel és egy kanál liszttel behabarom.
3. Lépés
A szeletelt gombát a maradék olajon megpuhítom.
A rizst megfőzöm és összekeverem a gombával.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 410 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
488 kcal -
Zsír
11.7g -
Szénhidrát
73g -
Fehérje
22.9g -
Koleszterin
40mg -
Cukor
7.3g