Karfiolos pulykatokány gombás rizzsel

2014-02-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Csirke és pulykahúsokat nagyon szeretem, karfiollal, gombával igazán jó összhangban van.

Ezeket szerezd be:

  • 30 deka pulykamell
  • 25 deka karfiol
  • 1 csokor petrezselyemzőld
  • 2 deci tejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • fél deci olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só, őrőlt bors
  • majoránna
  • 30 deka rízs
  • 30 deka gomba

1. Lépés

Az apróra vágott hagymát 2 kanál olajon kicsit megpárolom, majd a csíkokra vágott darabolt pulykamellet fehéredésig sütöm. Sózom, borsozom, hozzáadom a majoránnát és a mustárt.

2. Lépés

2 deci vízzel felöntöm és a húst puhára főzöm.
A karfiolt kis rózsákra szedem, kicsit megpárolom, és hozzáadom a húshoz. A petrezselymet is apróra vágom és a ragura teszem. Összefőzöm, a főzőtejszínnel és egy kanál liszttel behabarom.

3. Lépés

A szeletelt gombát a maradék olajon megpuhítom.
A rizst megfőzöm és összekeverem a gombával.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 410 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csikós tokány

  • Vetrece recept

  • Borsos tokány recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    488 kcal
  • Zsír

    11.7g
  • Szénhidrát

    73g
  • Fehérje

    22.9g
  • Koleszterin

    40mg
  • Cukor

    7.3g