Vetrece recept

2014-01-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:20 p

Ezt a receptet egy volt kolléganőmtől kaptam már évekkel ezelőtt, és most egy kis módosítással elkészítettem. Nem bántam meg, nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka marhafelsál
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 deka zsír vagy olaj
  • 1 kis doboz süritett paradicsom
  • só, bors
  • 2 babérlevél
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 1 deci tejföl
  • 1 evőkanál liszt

1. Lépés

A húst megmosom és vékony csíkokra vágom. A hagymát apró kockára szelem.
A zsírban a hagymát megpárolom, majd hozzáadom a húscsíkokat, a paradicsompürét, és a fűszereket, felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.

2. Lépés

Fedő alatt puhára főzöm. A bazsalikomot összevágom és amikor már a hús megpuhul, hozzáadom.
A tejfölös liszttel behabarom. Rizzsel tálalom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,304 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csikós tokány

  • Karfiolos pulykatokány gombás rizzsel

  • Borsos tokány recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    387 kcal
  • Zsír

    25g
  • Szénhidrát

    7g
  • Fehérje

    34g
  • Koleszterin

    4mg
  • Cukor

    3g