Borsos tokány recept

2012-09-11
Borsos tokány
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:40 p
  • Elkészítés: 2:0 p

Az anyukám iszonyat finoman tudja ezt készíteni, ha haza megyek hozzájuk, akkor sokszor készíti ezt, mert tudja, hogy nagyon szeretem.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg sertéshús
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • só, bors ízlés szerint (ne sajnáljuk a borsot)
  • csípős paprika

1. lépés

A húst kis szeletekre vágjuk. A hagymát kockákra vágjuk, majd kis zsiradékon megdinszteljük, ez után jöhet bele a fokhagyma, a paradicsompüré. Ízlés szerint sózzuk. Öntsük fel kevéske vízzel, aminnyit megkíván, majd főzzük 5-6 percig.

2. lépés

Tegyük bele a húst, jól borsozzuk meg, illetve sózzuk szánk íze szerint és gyakran keverve süssük meg. Öntsük fel még egy kis vízzel, majd tegyünk rá fedőt és alacsonyabb hőmérsékleten pároljuk.

3. lépés

Ízesítésként tehetünk hozzá egy kis csípős paprikát. Amikor a húsok megpuhultak, le is vehetjük a tűzről. Tálaljuk rizzsel, krumplival vagy tésztával.

 

fotó: mazsy

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

15,302 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csikós tokány

    Csikós tokány

  • Karfiolos pulykatokány gombás rizzsel

    Karfiolos pulykatokány gombás rizzsel

  • Vetrece recept

    Vetrece recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    355 kcal
  • Zsír

    10,4 g
  • Szénhidrát

    9,2 g
  • Fehérje

    53,8 g