Baconba tekert töltött krumpli
2013-12-23- Típus: Töltött burgonya receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:15 p
- Elkészítés: 1:25 p
Finomsággal töltöttem meg a krumplit és jó kis baconba tekertem. A tálalás után 10 perccel nyoma se maradt.
Ezeket szerezd be:
- 5 db nagyobb krumpli
- 10 szelet bacon
- 25 dkg sertés darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 szelet füstölt sajt (Edami)
- chilipaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 db paprika (piros)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
1. lépés
A krumplit héjában félig megfőzöm, majd megpucolom, hosszában kettévágom, a belsejét kikaparom. A sajt felét kis kockára vágom, a többit lereszelem.
2. lépés
A hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, hozzáadom a karikára vágott chilit és a darált húst, majd fehéredésig sütöm állandó kavarás mellett.
3. lépés
Átteszem egy keverőtálba, ráütök egy tojást, beleteszem a sajtot, az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezem, összekeverem.
4. lépés
A masszát beletöltöm a krumplikba, összeillesztem őket, betekerem a baconba, s belehelyezem egy olajos serpenyőbe, köré teszek forgácskrumplikat, középre egy piros paprikát, a krumplikra kakukkfüvet, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, letakarom alufóliával, s berakom a 180 °C fokra előmelegített sütőbe.
5. lépés
30 perc után leveszem a fóliát, s továbbsütöm 20 percig. Majd feltekerem grill fokozatra és 200 °C fokon megpirítom.
6. lépés
Tálaláskor a tányérra helyezek egy krumplit, köré krumpliforgácsokat, s szeletelek a tányérra paradicsomszeleteket és lilahagyma-karikákat.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 598 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
901 kcal -
Zsír
45,4 g -
Koleszterin
206 mg -
Szénhidrát
63,1 g -
Cukor
7,1 g -
Fehérje
60 g