Kacsapástétommal töltött burgonya
2013-06-28- Típus: Töltött burgonya receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A mai nap lusta voltam, ezért valami egyszerű, de finom ételre vágytam. A spejzban megláttam a konzerves kacsapástétomot és egyből tudtam már, hogy mit fogok készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 1-2 db konzerves Kacsapástétom
- 12 db kisebb Újburgonya
- 100 g Sonka
- Só
1. lépés
A krumplit sós vízben megfőzzük, kettévágjuk és mindkét oldalának a közepét egy kiskanál segítségével kivájjuk.
2. lépés
A kivájt krumplit, a pástétomot és az apróra vágott sonkát jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a krumplikat. Tepsire helyezzük a töltött burgonyákat, sajtot reszelünk a tetejükre, és addig sütjük a sütőben, míg aranybarna nem lesz a sajt.
TIPP: Az elkészült töltött burgonyára tegyünk egy kis tejfölt. Isteni!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 340 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
618 kcal -
Összes Zsír
19,3 g -
Koleszterin
120 mg -
Szénhidrát
91,8 g -
Cukor
4,9 g -
Fehérje
20,6 g