Kacsapástétommal töltött burgonya

2013-06-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A mai nap lusta voltam, ezért valami egyszerű, de finom ételre vágytam. A spejzban megláttam a konzerves kacsapástétomot és egyből tudtam már, hogy mit fogok készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1-2 db konzerves Kacsapástétom
  • 12 db kisebb Újburgonya
  • 100 g Sonka

1. lépés

A krumplit sós vízben megfőzzük, kettévágjuk és mindkét oldalának a közepét egy kiskanál segítségével kivájjuk.

2. lépés

A kivájt krumplit, a pástétomot és az apróra vágott sonkát jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a krumplikat. Tepsire helyezzük a töltött burgonyákat, sajtot reszelünk a tetejükre, és addig sütjük a sütőben, míg aranybarna nem lesz a sajt.

TIPP: Az elkészült töltött burgonyára tegyünk egy kis tejfölt. Isteni!

Fogás: Hozzávalók: , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 340 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

  • Sajtkrémmel töltött újkrumpli baconnal

  • Baconba tekert töltött krumpli

  • Baconba tekert töltött krumpli gombával

  • Töltött gombás burgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    618 kcal
  • Összes Zsír

    19,3 g
  • Koleszterin

    120 mg
  • Szénhidrát

    91,8 g
  • Cukor

    4,9 g
  • Fehérje

    20,6 g