Kávés-mandulás torta
2013-07-30- Típus: Kávés torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A következő isteni recept különlegessége, hogy liszt nélkül készül és mégis lehet olyan finom, mint egy hagyományos torta.
Ezeket szerezd be:
- 2 teáskanál instant kávé
- 2 evőkanál forró víz
- 80 g vaj
- 3 evőkanál mascarpone
- 100 g étcsokoládé
- 1/3 teáskanál vanília
- 4 nagy tojás
- 160 g cukor
- 200 g őrölt mandula
- porcukor
- ígény szerint gyümölcs: meggy, mazsola, áfonya
1. Lépés
A kávét feloldjuk 2 evőkanál forró vízben. A vajat felolvasztjuk egy kis lábasban, beletesszük a tört csokoládé, öntsük hozzá a kávét, és melegítsük fel alacsony lángon. Keverjük addig, amíg az összetevők elolvadnak. Keverjük simára.
2. Lépés
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát, a mascarponet és alaposan keverjük össze. Ezután hagyjuk lehűlni. Egy külön tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a fele cukorral.
3. Lépés
Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat a maradék cukorral. A sárgájás keveréket öntsük össze a csokoládéval és keverjük össze egy fakanállal. Szitáljuk hozzá az őrölt mandulát, majd óvatos mozdulatokkal jöhet bele a tojásfehérje.
4. Lépés
Vegyünk elő egy tortaformát (átmérője legyen 20 cm). Béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, majd a potyogtassuk bele kedvünk szerint gyümölcsöt vagy magvakat.
5. Lépés
Süssük 180°C-on kb. 50 percig. Kivétel után tegyük félre hűlni.Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
7 662 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
541 kcal -
Zsír
36.5g -
Szénhidrát
44.3g -
Fehérje
13.5g