Kávés-mandulás torta

2013-07-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

A következő isteni recept különlegessége, hogy liszt nélkül készül és mégis lehet olyan finom, mint egy hagyományos torta.

Ezeket szerezd be:

  • 2 teáskanál instant kávé
  • 2 evőkanál forró víz
  • 80 g vaj
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 100 g étcsokoládé
  • 1/3 teáskanál vanília
  • 4 nagy tojás
  • 160 g cukor
  • 200 g őrölt mandula
  • porcukor
  • ígény szerint gyümölcs: meggy, mazsola, áfonya

1. Lépés

A kávét feloldjuk 2 evőkanál forró vízben. A vajat felolvasztjuk egy kis lábasban, beletesszük a tört csokoládé, öntsük hozzá a kávét, és melegítsük fel alacsony lángon. Keverjük addig, amíg az összetevők elolvadnak. Keverjük simára.

2. Lépés

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát, a mascarponet és alaposan keverjük össze. Ezután hagyjuk lehűlni. Egy külön tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a fele cukorral.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat a maradék cukorral. A sárgájás keveréket öntsük össze a csokoládéval és keverjük össze egy fakanállal. Szitáljuk hozzá az őrölt mandulát, majd óvatos mozdulatokkal jöhet bele a tojásfehérje.

4. Lépés

Vegyünk elő egy tortaformát (átmérője legyen 20 cm). Béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, majd a potyogtassuk bele kedvünk szerint gyümölcsöt vagy magvakat.

5. Lépés

Süssük 180°C-on kb. 50 percig. Kivétel után tegyük félre hűlni.Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 662 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kávés-krémsajtos jégkrémtorta

  • Mascarpones-kávés torta

  • Kávés-mogyorós szelet

  • Ír Bailey’s krémtorta

  • Csokis-kávés torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    541 kcal
  • Zsír

    36.5g
  • Szénhidrát

    44.3g
  • Fehérje

    13.5g