Gyors oroszkrém torta
2013-01-29- Típus: Oroszkrém torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Mindig csak arról ismerjük meg, hogy a Nagyi kedvence, finom cukorzselével és gumicukorral megszórva. Számomra egy kicsit túl habos-babos, de ettől függetlenül sokan szeretik. Lássuk, hogyan készül.
Ezeket szerezd be:
- Piskótához:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- Krémhez:
- 15 dkg cukor
- 6 dl tejszín
- 5 tojás
- 3 dl tej
- 3 dkg zselatin
- 1 tk vanília
- Díszítés:
- rumos mazsola, csoki reszelék, pirított dió vagy mandula, cukorzselé
1. Lépés
A piskótához a tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét verjük fel és készítsünk belőle nagyon kemény habot, majd egyszerre kis adagonként szitáljuk hozzá a cukrot, végül pedig a sárgákat is hozzá adjuk. A sütőport keverjük össze a liszttel, majd ezt is adjuk a habhoz, óvatosan dolgozzuk el, hogy a hab ne törjön.
2. Lépés
Egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntsük bele a tésztát, és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük készre. Ha kész, vágjuk háromfelé, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a vaníliával gőz fölött verjük sűrűre. A zselatint olvasszuk fel forró vízben, szűrjük át, és keverjük azt is a vaníliás masszához.
3. Lépés
Vegyük le a tűzről, és addig kevergessük, míg ki nem hűl, de ne hagyjuk megdermedni. A felvert tejszínhab felét adjuk hozzá, és kenjük rá a piskótákra. Szórjuk meg őket a rumos mazsolával, pirított dióval, vagy cukorzselével. A tortát vonjuk be kívülről is, és tegyük hűtőbe.
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
5 078 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
363 kcal -
Zsír
12.9g -
Szénhidrát
46.1g -
Fehérje
16.5g