Gyors oroszkrém torta

2013-01-29
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Mindig csak arról ismerjük meg, hogy a Nagyi kedvence, finom cukorzselével és gumicukorral megszórva. Számomra egy kicsit túl habos-babos, de ettől függetlenül sokan szeretik. Lássuk, hogyan készül.

Ezeket szerezd be:

  • Piskótához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • Krémhez:
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl tejszín
  • 5 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg zselatin
  • 1 tk vanília
  • Díszítés:
  • rumos mazsola, csoki reszelék, pirított dió vagy mandula, cukorzselé

1. Lépés

A piskótához a tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét verjük fel és készítsünk belőle nagyon kemény habot, majd egyszerre kis adagonként szitáljuk hozzá a cukrot, végül pedig a sárgákat is hozzá adjuk. A sütőport keverjük össze a liszttel, majd ezt is adjuk a habhoz, óvatosan dolgozzuk el, hogy a hab ne törjön.

2. Lépés

Egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntsük bele a tésztát, és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük készre. Ha kész, vágjuk háromfelé, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a vaníliával gőz fölött verjük sűrűre. A zselatint olvasszuk fel forró vízben, szűrjük át, és keverjük azt is a vaníliás masszához.

3. Lépés

Vegyük le a tűzről, és addig kevergessük, míg ki nem hűl, de ne hagyjuk megdermedni. A felvert tejszínhab felét adjuk hozzá, és kenjük rá a piskótákra. Szórjuk meg őket a rumos mazsolával, pirított dióval, vagy cukorzselével. A tortát vonjuk be kívülről is, és tegyük hűtőbe.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 078 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos oroszkrém torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    363 kcal
  • Zsír

    12.9g
  • Szénhidrát

    46.1g
  • Fehérje

    16.5g