Avokádós salátatál

2013-12-16
Avokádós salátatál
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Avokádós salátatálat készítettem minden földi jóból. Laktató volt. :)

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db avokádó
  • 1 szelet kenyér (rozs)
  • salátamix
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db lilahagyma
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 1 db tojás
  • 0.5 db citrom
  • extra szűz olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)

1. Lépés

A tojást keményre megfőzöm.

2. Lépés

A salátamixet egy tányérra elrendezem. Facsarok rá citromot, fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. A kenyeret megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, locsolok rá olívaolajat (lényegében bruschettát készítek).

3. Lépés

A kenyeret megkenem az avokádó húsával, amit előzőleg villával szétnyomkodtam. Helyezek rá egy újhagymadarabot, mellé elrendezem a félbevágott főt tojásokat, paradicsomot, újhagymadarabokat.

4. Lépés

Fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat, s chiliszószt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

892 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Avokádó rákfarkos zöldséges ananászsalátával

    Avokádó rákfarkos zöldséges ananászsalátával

  • Avokádós-mozzarellás saláta

    Avokádós-mozzarellás saláta

  • Avokádós saláta mozzarellával és gombával

    Avokádós saláta mozzarellával és gombával

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

    Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    402 kcal
  • Zsír

    31,5 g
  • Koleszterin

    164 mg
  • Szénhidrát

    19,1 g
  • Cukor

    4,8 g
  • Fehérje

    10,9 g