Vörösboros pacalpörkölt csülökhússal és fehérbabbal

2017-12-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ez az étel konzervekből készült, így nagyon gyorsan összeállt, s főleg nem volt büdös a konyhában. Bár, az egyik összetevő a fehérbab paradicsommártásban csalódást okozott, mert paradicsom nem volt benne. Ezt kipótoltam egy paradicsompüré konzervvel.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Pacal (1 doboz pacalpörkölt csülökhússal)
  • 23 dkg Csiperkegomba (1 doboz)
  • 40 dkg Bab (1 doboz fehérbab paradicsom-mártással)
  • 70 g Sűrített paradicsom
  • 1 dl Vörösbor
  • 1 dl Tejföl
  • 5 dkg Trappista sajt
  • 1 tk Paprikakrém (csípős)
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Pirospaprika (csípős)
  • 30 dkg Újkrumpli
  • 10 szál Petrezselyem
  • 3 db Chilipaprika (+ 3 db a tálaláshoz)

1. lépés

A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom, sós vízben megfőzöm.

2. lépés

Közben a pacalt a többi összetevővel összekeverem, fűszerezem, ráöntöm a vörösbort, felrottyantom.

3. lépés

Tálaláskor szedek a tányérba pacalt, mellé sós krumplit, vágok rá petrezselymet. A pacalra teszek egy kanál tejfölt, s rá egy chilit.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 643 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt

  • Kunsági pacalpörkölt sós krumplival

  • Marcsi féle pacal

  • Gabi-féle pacalpörkölt

  • Pacalpörkölt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    516,8 kcal
  • Zsír

    17,7 g
  • Koleszterin

    170,4 g
  • Szénhidrát

    48,9 g
  • Cukor

    13,9 g
  • Fehérje

    34,5 g

Kommentek