Vörösboros pacalpörkölt csülökhússal és fehérbabbal
2017-12-03- Típus: Pacalpörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ez az étel konzervekből készült, így nagyon gyorsan összeállt, s főleg nem volt büdös a konyhában. Bár, az egyik összetevő a fehérbab paradicsommártásban csalódást okozott, mert paradicsom nem volt benne. Ezt kipótoltam egy paradicsompüré konzervvel.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Pacal (1 doboz pacalpörkölt csülökhússal)
- 23 dkg Csiperkegomba (1 doboz)
- 40 dkg Bab (1 doboz fehérbab paradicsom-mártással)
- 70 g Sűrített paradicsom
- 1 dl Vörösbor
- 1 dl Tejföl
- 5 dkg Trappista sajt
- 1 tk Paprikakrém (csípős)
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 tk Pirospaprika (csípős)
- 30 dkg Újkrumpli
- 10 szál Petrezselyem
- 3 db Chilipaprika (+ 3 db a tálaláshoz)
1. lépés
A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom, sós vízben megfőzöm.
2. lépés
Közben a pacalt a többi összetevővel összekeverem, fűszerezem, ráöntöm a vörösbort, felrottyantom.
3. lépés
Tálaláskor szedek a tányérba pacalt, mellé sós krumplit, vágok rá petrezselymet. A pacalra teszek egy kanál tejfölt, s rá egy chilit.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 716 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
516,8 kcal -
Zsír
17,7 g -
Koleszterin
170,4 g -
Szénhidrát
48,9 g -
Cukor
13,9 g -
Fehérje
34,5 g