Sárgadinnye-krémleves szalámival

2018-02-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Hideg nyári leves főzés nélkül, a mediterrán konyhából.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg Sárgadinnye
  • 1 tk Cukor
  • 2 ek Tejpor
  • 2 dl Tejföl
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Kakukkfű
  • 1 tk Szerecsendió (őrölt)
  • 2 szelet Szalámi
  • 2 db Mentalevél

1. lépés

A dinnyét félbevágom, a magokat kikaparom. Cseresznyemagozóval 20 gombócot vájok ki, félreteszem.

2. lépés

A dinnye többi részéről levágom a héját, feldarabolom.

3. lépés

A gyümölcsöt egy keverőedénybe teszem. Sózom, borsozom, beleszórom a tejport, a kakukkfüvet és a szerecsendiót, beleöntöm a tejfölt, s botmixerrel összekeverem.

4. lépés

Beteszem a hűtőbe.

5. lépés

Tálaláskor szedek egy tányérba levest, rakok rá a dinnyegombócokból, s a szeletelt szalámiból. Mentalevéllel díszítem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

660 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hideg eperleves recept

  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

  • Sárgabarack krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    573,4 kcal
  • Zsír

    43,2 g
  • Koleszterin

    108 mg
  • Szénhidrát

    33,3 g
  • Cukor

    29,4 g
  • Fehérje

    15,7 g