Vörösboros sertéspörkölt knédlivel, serpenyős sült tökkel és répával

2013-08-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Vörösboros sertéspörkölt knédlivel, serpenyős sült tökkel és répával. Kicsit más, új körettel.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 rúd félkész knédli
  • 1 nagy répa
  • 1 kicsi tök fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 chili
  • 1 db paradicsom
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • olívaolíaj
  • chili szósz

1. Lépés

A húst, paradicsomot, kockára vágom, a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a húst, végül a paprikát és paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s fedő alatt lassú tűzön főzöm.

2. Lépés

Közben a a répát felkarikázom, a tököt kockára vágom, olajos serpenyőbe teszem, fűszerezem, s a sütőben 200 C fokon megsütöm.

A knédli rudat sós vízben megfőzöm. Hagyom hűlni, felszeletelem. A pörkölthöz öntök vörösbort.

3. Lépés

Tálalok. A tányérra teszek 3 szelet knédlit, rá pörköltet, mellé pedig sült zöldségeket. Locsolok rá chili szószt.

 

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 337 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gombás sertéspörkölt rizzsel és párolt káposztával

  • Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel

  • Sertéspörkölt gombával

  • Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

  • Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    411 kcal
  • Zsír

    10g
  • Szénhidrát

    30.1g
  • Fehérje

    48.8g