Rakott krumpli gazdagon

2013-08-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ez a magyaros és a svájci rakott krumpli ötvözése. Bátran használhatunk másmilyen hozzávalót, amit úgy gondolunk, hogy jól kiegészíti a receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db nagyobb krumpli
  • 3 db tojás
  • 1/2 szál mangalica kolbász
  • 2 db paradicsom
  • 1 db étkezési paprika
  • 1/2 db hegyes csípős zöldpaprika
  • bacon szalonna
  • 1 db chili paprika
  • 1 pohár tejföl
  • trappista sajt
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • zsemlemorzsa

1. Lépés

Megfőzöm a krumplit és a 2 db tojást.
Egy serpenyőt kivajazok, a krumpli felét beleszeletelem, sózom borsozom. A felszeletelt tojásokat ráhelyezem, majd erre a kolbászt szeletelem. Újabb réteg krumpli, sózás, borsozás.

2. Lépés

Rászeletelem a paradicsomokat, paprikákat, s a bacon szalonnákat.Egy pohár tejfölhöz hozzákeverek 1 db tojást, beborítom az egészet, s 180 C fokra előmelegített sütőben megsütöm hőlégkeverésen. Amikor már kezd barnulni, megszórom a reszelt sajttal, vágok rá chili paprikát, szórok rá zsemlemorzsát, s grill fokozaton megpirítom.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 318 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Cukkinis burgonyás rakottas

  • Kolbászos rakott krumpli

  • Ínyenc rakott krumpli

  • Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    801 kcal
  • Zsír

    32g
  • Szénhidrát

    98.1g
  • Fehérje

    32.7g