Rakott krumpli gazdagon
2013-08-10- Típus: Rakott krumpli receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ez a magyaros és a svájci rakott krumpli ötvözése. Bátran használhatunk másmilyen hozzávalót, amit úgy gondolunk, hogy jól kiegészíti a receptet.
Ezeket szerezd be:
- 3 db nagyobb krumpli
- 3 db tojás
- 1/2 szál mangalica kolbász
- 2 db paradicsom
- 1 db étkezési paprika
- 1/2 db hegyes csípős zöldpaprika
- bacon szalonna
- 1 db chili paprika
- 1 pohár tejföl
- trappista sajt
- vaj
- só
- őrölt fekete bors
- zsemlemorzsa
1. Lépés
Megfőzöm a krumplit és a 2 db tojást.
Egy serpenyőt kivajazok, a krumpli felét beleszeletelem, sózom borsozom. A felszeletelt tojásokat ráhelyezem, majd erre a kolbászt szeletelem. Újabb réteg krumpli, sózás, borsozás.
2. Lépés
Rászeletelem a paradicsomokat, paprikákat, s a bacon szalonnákat.Egy pohár tejfölhöz hozzákeverek 1 db tojást, beborítom az egészet, s 180 C fokra előmelegített sütőben megsütöm hőlégkeverésen. Amikor már kezd barnulni, megszórom a reszelt sajttal, vágok rá chili paprikát, szórok rá zsemlemorzsát, s grill fokozaton megpirítom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 318 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
801 kcal -
Zsír
32g -
Szénhidrát
98.1g -
Fehérje
32.7g