Somlói kocka recept

2013-11-05
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Megláttam, és megsütöttem :) Izgalmas variáns a mindenki által szeretett somlói galuska mellett.

Ezeket szerezd be:

  • Sárga piskóta:
  • 4 evk liszt
  • 4 db tojás
  • 4 evk cukor
  • Barna piskóta:
  • 4 db tojás
  • 3 evk liszt
  • 1 evk kakaópor
  • 4 evk cukor
  • Vanília puding:
  • 1 cs vanília pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evk cukor
  • Csokoládés puding:
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evk cukor
  • Tetejére:
  • 0,5 dl habtejszín
  • 2 cs vaniliás cukor
  • Öntet:
  • 1 evk cukrozatlan kakaópor
  • 2 evk cukor
  • 2-3 evk víz

1. Lépés

A sárga és barna piskóta hozzávalóit külön-külön összekeverjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Míg a piskóták sülnek,elkészítjük a 2 féle pudingot, a habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral.

2. Lépés

A barna piskótára kenjük a vanília pudingot, rátesszük sárga piskótát, majd arra rákenjük a csoki pudingot, a tetejére pedig a habtejszínt. Végül az öntet hozzávalóit felmelegítjük, díszítjük vele a habot. Hűtőben kifagyasztjuk és lehűtve szolgáljuk.

 

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

10 736 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    418 kcal
  • Zsír

    8.1g
  • Szénhidrát

    78g
  • Fehérje

    10.3g