Somlói kocka recept
2013-11-05- Típus: Édes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Megláttam, és megsütöttem :) Izgalmas variáns a mindenki által szeretett somlói galuska mellett.
Ezeket szerezd be:
- Sárga piskóta:
- 4 evk liszt
- 4 db tojás
- 4 evk cukor
- Barna piskóta:
- 4 db tojás
- 3 evk liszt
- 1 evk kakaópor
- 4 evk cukor
- Vanília puding:
- 1 cs vanília pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evk cukor
- Csokoládés puding:
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evk cukor
- Tetejére:
- 0,5 dl habtejszín
- 2 cs vaniliás cukor
- Öntet:
- 1 evk cukrozatlan kakaópor
- 2 evk cukor
- 2-3 evk víz
1. Lépés
A sárga és barna piskóta hozzávalóit külön-külön összekeverjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Míg a piskóták sülnek,elkészítjük a 2 féle pudingot, a habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral.
2. Lépés
A barna piskótára kenjük a vanília pudingot, rátesszük sárga piskótát, majd arra rákenjük a csoki pudingot, a tetejére pedig a habtejszínt. Végül az öntet hozzávalóit felmelegítjük, díszítjük vele a habot. Hűtőben kifagyasztjuk és lehűtve szolgáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
10 736 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
418 kcal -
Zsír
8.1g -
Szénhidrát
78g -
Fehérje
10.3g