Banánhajó recept

2013-03-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A banánhajó recept azoknak ajánlott, akik gyors édességre készülnek, vagy váratlan vendégeknek készítene egy kis finomságot.

Ezeket szerezd be:

  • 4 banán
  • 1 citrom leve
  • 400 g vegyes gyümölcs (konzerv fajta is lehet)
  • 8 evőkanál málnazselé
  • tálanként 3 gombóc fagylalt
  • 5 dkg pirított mandula
  • 200 ml tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt csokoládé

1. lépés

A banánokat meghámozzuk, hosszában ketté vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, majd egy mutatós nagyobb üvegpohárba halmozzuk. Ha nem rendelkeznék elég nagy tányérral, akkor fel is karikázhatjuk és egy pudingos pohár aljára rétegezhetjük.

2. lépés

A tejszínhabot felverjük egy kanál hideg vízzel és a vaníliás cukorral. Jó keményre verjük a habot. A krémet hűtőszekrénybe tesszük legalább fél órára. A gyümölcssalátát elosztjuk a tányérokban poharakban, majd öntsük mellé a málnazselét.

3. lépés

A gyümölcsök tetejére halmozzunk három gombóc fagyit, szerintem vaníliával és csokival isteni, de lehet készíteni puncsossal vagy dió ízűvel is. A hűtőből vegyük elő a habot és zsákból nyomjuk a fagylaltok tetejére, majd mindegyiket szórjuk meg pirított mandulával vagy reszelt csokival.

Tehetünk a tetejére csoki szirupot és díszíthetjük szirupos cseresznyékkel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

7 407 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eperhab recept

  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    605 kcal
  • Zsír

    17.2g
  • Szénhidrát

    111.3g
  • Fehérje

    7.8g