Fekete-fehér habcsókok
2012-07-13- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Habcsókot izgalmas készíteni, mert nagyon gyorsan kész lehetünk vele és számtalan verzióban kisérletezhetünk. Díszíthetjük cukorbogyókkal, tortadarával, mandulaforgáccsal.
Ezeket szerezd be:
- 3 nagy tojásfehérje
- 1/8 teáskanál tejszín
- 1/2 csésze cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1/2 csésze fehér csoki dara
- 1/2 csésze étcsokoládés dara
1. Lépés
Melegítsük a sütőt 160 °C-ra. Fedjük le a tepsinket egy sütőpapírral. Egy mixer segítségével verjük fel a tojásfehérjét és tejszínt, egészen kemény habbá verjünk, hogy ha a fejünk felé fordítanánk a tálat, akkor nem csúszna ki a hab belőle.
2. Lépés
Fokozatosan adjunk hozzá egy kevés cukrot, aztán a vaníliát, és addig keverjük újra, ameddig ismét nem lesz kemény hab belőle. Szórjuk meg a csokoládé forgáccsal, vagy a kívánt díszítéssel. (Lehet az színes cukorka, mandula forgács vagy csak fahéj vagy reszelt naracshéj).
3. Lépés
Helyezzünk a tepsibe egy evőkanálnyi adagokat, próbáljuk meg felcsúcsosítani őket. Süssük 35-45 percig, vagy csak addig, amíg a habcsókok kiszáradnak. Hagyjuk teljesen kihűlni őket tálalás előtt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 886 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
55,6 kcal -
Összes zsír
2,1 g -
Szánhidrát
8,2 g -
Fehérje
1 g