Vörösboros kacsanyakpörkölt zöldborsóval és salátával

2016-02-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Eddig pulykanyak pörköltet láthattatok tőlem, most bemutatok egy másik izgalmas pörköltet, amely ízvilágában kicsit eltér, szerintem finomabb. Próbáljátok ki. Aztán döntsetek!

Ezeket szerezd be:

  • 4 db nagyobb kacsanyak
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika (+2 db díszítéshez)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg zöldborsó
  • 6 levél jégsaláta
  • kacsazsír
  • olívaolaj
  • 0.5 db citrom

1. lépés

A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.

2. lépés

A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütöm, félreteszem.

3. lépés

A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, főzöm. Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.

4. lépés

Közben a borsót megpárolom. A paradicsomokat felszeletelem, a saláta leveleit leszedem.

5. lépés

Tálalok. A tányérra rakok két kacsanyakat, mellé zöldborsót, szeletelt paradicsomot, jégsalátaleveleket. Locsolok rá olívaolajat, szójaszószt, facsarok rá citromot. Díszítem egy chilipaprikával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 321 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsaszív pörkölt vörösborral

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    593 kcal
  • Zsír

    35,6 g
  • Koleszterin

    100 mg
  • Szénhidrát

    31,9 g
  • Cukor

    12,2 g
  • Fehérje

    30,2 g