Epres-krémsajtos finomság

2015-06-29
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A következő édesség elkészítése baromi egyszerű, ráadásul nagyon mutatós is. Bátran készítsük, ha piknikezni mennénk.

Ezeket szerezd be:

  • 200g vajas keksz (vagy lehet Győri édes, Belvita Jóreggelt stb.)
  • 200 g krémsajt
  • 200 ml tejszín
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 tk vanília-kivonat
  • 500g eper

1. Lépés

A kekszet morzsoljuk össze és osszuk el a mutatós, zárható fedelű üvegekben. Használhatunk egyszerre több fajtát is, sima mézeset, de csokissal is isteni.

2. Lépés

Egy nagy tálban habverővel keverjük el a krémsajtot, a tejszínt, 5 evőkanál porcukrot és a vanília kivonatot. Simává dolgozzuk. 

3. Lépés

Tegyük a fele epert és a maradék cukrot egy másik tálba és törjük össze egy villával, hogy a pürés állagú legyen. Rétegezzük a krémsajtos keveréket a kekszes réteg tetejére, aztán jöhet a gyümölcspüré és néhány szem egész eper. 

4. Lépés

Zárjuk le az edények tetejét és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 778 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    413 kcal
  • Zsír

    30g
  • Szénhidrát

    33g
  • Fehérje

    3g
  • 0.5g
  • Cukor

    23g