Újévi kocsonya

2015-12-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 3:0 p
  • Elkészítés: 3:10 p

Mai ebédem: kocsonya. Ez igazándiból újévre készült, de annyi volt az étel, hogy csak most került rá a sor.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg sertéshús (1 db sertésláb)
  • 20 dkg csülök
  • 0,5 db sárgarépa
  • 0.5 db fehérrépa
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika (+2 db díszítéshez)
  • 1 db tojás
  • só (ízlés szerint)
  • egész fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 0,5 db citrom
  • 1 szál petrezselyem

1. lépés

A húsokat alaposan megmosom, majd 6 dl vízben felteszem főni. Lassú tűzön forralásig főzöm. A habját leszedem, majd beleteszem a felszeletelt zöldségeket, fűszerezem. Addig főzöm, míg a hús megpuhul.

2. lépés

Közben a tojást megfőzöm, felszeletelem, a citromból vágok két karikát.

3. lépés

A húsokat leszedem a csontról, két tálban elosztom, mellé a zöldségeket, petrezselymet, tojást és citromot. Merek rá levest. Majd kiteszem a teraszra, hogy megdermedjen. (Mivel most éjszaka fagypont alá megy, ez könnyen megtörténik.)

4. lépés

Fogyasztáskor egy lapostányérra borítom, facsarok rá citromot, s szórok rá pirospaprikát, díszítem egy chilivel. Fehérkenyérrel és vörösborral fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 606 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sertés kocsonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    407 kcal
  • Zsír

    15,7 g
  • Koleszterin

    229 mg
  • Szénhidrát

    13,2 g
  • Cukor

    4 g
  • Fehérje

    52,2 g