Mozzarellával töltött paradicsom

2012-07-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A mozzarella és a paradicsom mindig jó választás együtt. Próbáljatok csak ki. :)

Ezeket szerezd be:

  • 4 nagy Paradicsom
  • 10 dkg Mozzarella sajt
  • 1 evőkanál Olívaolaj
  • 1 evőkanál Tejszín
  • Bors
  • Majoránna
  • Tárkony
  • Rozmaring
  • Kakukkfű
  • Reszelt sajt

1. lépés

A paradicsomot alaposan megmossuk, a tetejét levágjuk, a belsejét óvatosan kiszedjük, majd sóval és borssal ízesítjük.

2. lépés

A mozzarellát kicsi, apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a kiszedett paradicsom belsőséghez. Majoránnával, tárkonnyal, kakukkfűvel, rozmaringgal és 1 evőkanál tejszínnel ízesítjük, majd botmixerrel összekeverjük.

3. lépés

A paradicsomokat megtöltjük a masszával és olívaolajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe helyezzük és reszelt sajttal megszórjuk. 220 °C-on körülbelül 15 percig sütjük előmelegített sütőben. Akkor lesz jó, ha a sajt megolvadt.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 284 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fetakrémmel töltött paradicsom

  • Pulykamáj-pástétommal töltött paradicsom

  • Tonhalkrémmel töltött paradicsom és tojás

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Garnélarákkal töltött paradicsom

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    255 kcal
  • Összes Zsír

    17,8 g
  • Koleszterin

    28 mg
  • Szénhidrát

    11 g
  • Cukor

    3,8 g
  • Fehérje

    14,9 g