Sertés kocsonya
2013-12-23- Típus: Kocsonya receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 5:0 p
- Elkészítés: 6:30 p
Ez az ötlet disznóvágások után jött. Kérték az ismerősök, főzzek kocsonyát. Életem első kocsonyája volt. Azóta mindig csinálok szilveszter körül.
Ezeket szerezd be:
- 3 kg sertésköröm
- 20 dkg sertésfarok
- 50 dkg bőrke
- 2 kg csülök
- 5tk só
- 10 gerezd fokhagyma
- sárgarépa
- vegyes zöldség
- 5 liter víz
- pirospaprika a diszitéshez
1. Lépés
Egy nagy fazékba feltesszük főni a körmöket meg a többi húsfélét. Lassú tűzön főzzük. Ha felforrt, akkor szedjük le a habját. Többször is. Ha már nem habzik, akkor beletesszük az előre megpucolt zöldségeket és a fűszereket.
2. Lépés
5 órán keresztül főzzük. Úgy tudjuk tesztelni hogy jó lesz-e a kocsonyánk, hogy fölé tesszük a tenyerünket és ha ragacsos lesz akkor tuti jó dermedésünk lesz. Akkor van kész, ha könnyen lejön a csontról a hús.
3. Lépés
Leszűrjük a levet egy külön fazékba. 30 perc múlva a zsírt leszedjük róla. Ha esetleg marad, akkor papír törlővel leitatjuk. A körmöket meg a csülköt és a zöldségeket tálkákba rakjuk és rámerjük a levet. Dermedni hagyjuk, mikor megdermed, lehet díszíteni.
Jó étvágyat!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 704 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
925 kcal -
Zsír
44.8g -
Szénhidrát
4.2g -
Fehérje
119.4g -
Koleszterin
281mg -
Cukor
1g