Sertés kocsonya

2013-12-23
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5:0 p
  • Elkészítés: 6:30 p

Ez az ötlet disznóvágások után jött. Kérték az ismerősök, főzzek kocsonyát. Életem első kocsonyája volt. Azóta mindig csinálok szilveszter körül.

Ezeket szerezd be:

  • 3 kg sertésköröm
  • 20 dkg sertésfarok
  • 50 dkg bőrke
  • 2 kg csülök
  • 5tk só
  • 10 gerezd fokhagyma
  • sárgarépa
  • vegyes zöldség
  • 5 liter víz
  • pirospaprika a diszitéshez

1. Lépés

Egy nagy fazékba feltesszük főni a körmöket meg a többi húsfélét. Lassú tűzön főzzük. Ha felforrt, akkor szedjük le a habját. Többször is. Ha már nem habzik, akkor beletesszük az előre megpucolt zöldségeket és a fűszereket.

2. Lépés

5 órán keresztül főzzük. Úgy tudjuk tesztelni hogy jó lesz-e a kocsonyánk, hogy fölé tesszük a tenyerünket és ha ragacsos lesz akkor tuti jó dermedésünk lesz. Akkor van kész, ha könnyen lejön a csontról a hús.

3. Lépés

Leszűrjük a levet egy külön fazékba. 30 perc múlva a zsírt leszedjük róla. Ha esetleg marad, akkor papír törlővel leitatjuk. A körmöket meg a csülköt és a zöldségeket tálkákba rakjuk és rámerjük a levet. Dermedni hagyjuk, mikor megdermed, lehet díszíteni.

Jó étvágyat!

 

 

Egyél finomat.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,235 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Újévi kocsonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    925 kcal
  • Zsír

    44.8g
  • Szénhidrát

    4.2g
  • Fehérje

    119.4g
  • Koleszterin

    281mg
  • Cukor

    1g