Csípős lecsó lecsókolbásszal

2014-11-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Dacára a sok chilinek, s a bőségesen adagolt csípős paprikának és borsnak, a lecsó csak enyhén volt csípős. Én már jártam úgy, hogy bogyiszlói paprikából, csípősnek mondott hegyes paprikából, s chiliből készítettem a lecsót, s egy nagy csalódás volt. Persze lehet, hogy vannak, akik szörnyülködnek, hogy ez már ehetetlen. Nos, ez nem az ő receptjük. :)

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 kg lecsópaprika
  • 2 db csípős-hegyes zöldpaprika
  • 5 db chilipaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db paradicsom
  • 20 dkg lecsókolbász
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt csípős paprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A szalonnát csíkokra vágom. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a kolbászt szeletelem.

2. Lépés

Egy lábasban a szalonnát kevés olajon megpirítom, ennek zsírján a hagymákat megdinsztelem, majd rádobom a paprikákat, később a paradicsomot, fűszerezem.

3. Lépés

Amikor már csaknem megfőtt, hozzáadom a kolbászt is.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 277 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

  • Ratatouille rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    466 kcal
  • Zsír

    32,6 g
  • Koleszterin

    70 mg
  • Szénhidrát

    23,3 g
  • Cukor

    11,5 g
  • Fehérje

    23,2 g