Uborkasaláta retekkel és fetás túróval
2013-04-06- Típus: Uborkasaláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 40 perc
A következő könnyed saláta recept köretként vagy magában is megállja a helyét. Reggelente pirítós mellé is szoktam készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 1 kígyóuborka
- 1 csomó retek
- 2 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 g túró
- 100 g feta
- metélőhagyma
- 1 marék petrezselyem
- 100 g vegyes saláta
- frissen őrölt bors és só
- olívaolaj
1. lépés
Az uborkát jól mossuk át, majd vágjuk vékony szeletekre (a legjobb ha uborka szeletelőt használunk). Szórjuk le sóval, majd hagyjuk legalább fél órát állni.
2. lépés
A retket szintén mossuk át, a gyökerét vágjuk le, majd szeleteljük. Ha a héja nem lenne elég szép, akkor meghámozhatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, tisztítsuk, majd szeletekre vagy apró kockákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
3. lépés
Miután letelt a fél óra, az uborkát lecsepegtetjük és lemossuk róla a fölösleges sót. Tegyük az uborkát saláta ágyra, halmozzuk mellé a retket és frissen őrölt borssal szórjuk le.
A fetát vágjuk apró darabokra, de a legjobb, ha villával átnyomkodjuk, a túrót szintén villával átkeverjük. Keverjük össze, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet, metélőhagymát, sót és borsot, majd egy kis olívaolajjal keverjük simára.
4. lépés
Végezetül a fetás túrót halmozzuk az uborkasaláta tetejére, szórjuk le egy kis maradék petrezselyemmel és fekete borssal.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 263 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
156 kcal -
Zsír
6.7g -
Szénhidrát
10.8g -
Fehérje
13.5g