Uborkasaláta retekkel és fetás túróval

2013-04-06
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő könnyed saláta recept köretként vagy magában is megállja a helyét. Reggelente pirítós mellé is szoktam készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 csomó retek
  • 2 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 g túró
  • 100 g feta
  • metélőhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 100 g vegyes saláta
  • frissen őrölt bors és só
  • olívaolaj

1. lépés

Az uborkát jól mossuk át, majd vágjuk vékony szeletekre (a legjobb ha uborka szeletelőt használunk). Szórjuk le sóval, majd hagyjuk legalább fél órát állni.

2. lépés

A retket szintén mossuk át, a gyökerét vágjuk le, majd szeleteljük. Ha a héja nem lenne elég szép, akkor meghámozhatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, tisztítsuk, majd szeletekre vagy apró kockákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.

3. lépés

Miután letelt a fél óra, az uborkát lecsepegtetjük és lemossuk róla a fölösleges sót. Tegyük az uborkát saláta ágyra, halmozzuk mellé a retket és frissen őrölt borssal szórjuk le.

A fetát vágjuk apró darabokra, de a legjobb, ha villával átnyomkodjuk, a túrót szintén villával átkeverjük. Keverjük össze, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet, metélőhagymát, sót és borsot, majd egy kis olívaolajjal keverjük simára.

4. lépés

Végezetül a fetás túrót halmozzuk az uborkasaláta tetejére, szórjuk le egy kis maradék petrezselyemmel és fekete borssal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 588 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkemellsaláta uborkával

  • Uborkás csirkemell saláta

  • Édes-savanyú uborkasaláta

  • Tejfölös-húsos uborkasaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    156 kcal
  • Zsír

    6.7g
  • Szénhidrát

    10.8g
  • Fehérje

    13.5g