Tejfölös-húsos uborkasaláta
2012-08-04- Típus: Fehérje nap, Uborkasaláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Nem vagyok egyedül azzal, ha azt mondom, hogy nagyon szeretem az uborkasalátát. Turbózzuk fel egy kis húsival.
Ezeket szerezd be:
- 1 Kígyóuborka
- 10 dkg Csirkemellfilé
- 1 dl Tejföl
- Ecet
- Só
- Bors
- Cukor
- Pirospaprika
- Snidling
1. lépés
Első körben a kígyóuborkát meghámozzuk és uborkareszelőn legyaluljuk vagy éppen késsel vékony szeletekre vágjuk. Ha ezzel megvolnánk, sózzuk be és tegyük félre.
2. lépés
A csirkemellet kis kockákra vagy csíkokra vágjuk és kevés margarinon enyhén megpirítjuk, majd egy kevéske víz hozzáadásával puhára főzzük. Sóval és borssal közben ízlésünk szerint fűszerezzük.
3. lépés
A félretett sózott uborkát elővesszük és pirospaprikával, ecettel és cukorral megbolondítjuk. Ezek mértékét rátok bízom, mert mindenki máshogy szereti. Hozzáadjuk a megpuhult csirkehúst, tejfölt, majd jó alaposan összekeverjük és a tetejét apróra vágott snidlinggel díszítjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 180 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
214 kcal -
Összes Zsír
10,8 g -
Koleszterin
60 mg -
Szénhidrát
11,8 g -
Cukor
4,9 g -
Fehérje
18,4 g