Tejfölös-húsos uborkasaláta

2012-08-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Nem vagyok egyedül azzal, ha azt mondom, hogy nagyon szeretem az uborkasalátát. Turbózzuk fel egy kis húsival.

Ezeket szerezd be:

  • 1 Kígyóuborka
  • 10 dkg Csirkemellfilé
  • 1 dl Tejföl
  • Ecet
  • Bors
  • Cukor
  • Pirospaprika
  • Snidling

1. lépés

Első körben a kígyóuborkát meghámozzuk és uborkareszelőn legyaluljuk vagy éppen késsel vékony szeletekre vágjuk. Ha ezzel megvolnánk, sózzuk be és tegyük félre.

2. lépés

A csirkemellet kis kockákra vagy csíkokra vágjuk és kevés margarinon enyhén megpirítjuk, majd egy kevéske víz hozzáadásával puhára főzzük. Sóval és borssal közben ízlésünk szerint fűszerezzük.

3. lépés

A félretett sózott uborkát elővesszük és pirospaprikával, ecettel és cukorral megbolondítjuk. Ezek mértékét rátok bízom, mert mindenki máshogy szereti. Hozzáadjuk a megpuhult csirkehúst, tejfölt, majd jó alaposan összekeverjük és a tetejét apróra vágott snidlinggel díszítjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 180 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

  • Sült citromos pisztráng

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    214 kcal
  • Összes Zsír

    10,8 g
  • Koleszterin

    60 mg
  • Szénhidrát

    11,8 g
  • Cukor

    4,9 g
  • Fehérje

    18,4 g