Édes-savanyú uborkasaláta
2012-10-23- Típus: Uborkasaláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
A következő saláta receptet sokat készítjük finom sült oldalas mellé.
Ezeket szerezd be:
- 2 kígyóuborka
- 2 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 30 ml borecet
- 2 evőkanál kapor
- 1 evőkanál friss limelé
- 1/2 tk frissen őrölt bors
1. lépés
Hámozzuk meg az uborkát, majd egy szeletelőn vágjuk le nagyon vékonyra. Egy külön tálban keverjük össze a cukrot, sót, borsot, a limelevet és ecetet, öntsük az uborkára.
2. lépés
A kaprot vágjuk finomra, majd keverjük a salátához. Tálalás előtt érdemes a hűtőben érlelődni hagyni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 222 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
49 kcal -
Zsír
0,1 g -
Szénhidrát
100,1 g -
Fehérje
0,9 g