Édes-savanyú uborkasaláta

2012-10-23
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

A következő saláta receptet sokat készítjük finom sült oldalas mellé.

Ezeket szerezd be:

  • 2 kígyóuborka
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 30 ml borecet
  • 2 evőkanál kapor
  • 1 evőkanál friss limelé
  • 1/2 tk frissen őrölt bors

1. lépés

Hámozzuk meg az uborkát, majd egy szeletelőn vágjuk le nagyon vékonyra. Egy külön tálban keverjük össze a cukrot, sót, borsot, a limelevet és ecetet, öntsük az uborkára.

2. lépés

A kaprot vágjuk finomra, majd keverjük a salátához. Tálalás előtt érdemes a hűtőben érlelődni hagyni.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,934 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Uborkasaláta retekkel és fetás túróval

  • Csirkemellsaláta uborkával

  • Uborkás csirkemell saláta

  • Tejfölös-húsos uborkasaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    49 kcal
  • Zsír

    0,1 g
  • Szénhidrát

    100,1 g
  • Fehérje

    0,9 g