Uborkás csirkemell saláta

2013-02-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Gyors vacsora 4 személyre. Köretként vagy csak könnyed nasiként is kiváló. A csirkemellet kedvünk szerint fűszerezhetjük kedvenc fűszerünkkel is.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g csirkemell
  • 4 db főtt tojás
  • 80 dkg uborka
  • 100 g paradicsom
  • 1 kis pohár tejföl
  • kevés olívaolaj
  • fokhagyma granulátum
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • választott fűszer a csirkéhez (kakukkfű, majoránna, bazsalikom, oregánó, grillfűszer stb.)

1. lépés

Az uborkát megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A főtt tojásokat, a csirkemellet és a paradicsomot szintén kockákra vágjuk. A csirkemellet kevéske olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk kedvenc fűszerünket. Én bazsalikommal szoktam készíteni és oragánóval, így egy kicsit olaszos ízvilága lesz. Egyébként lehet készíteni majoránnával, kakukkfűvel, grill fűszerrel is.

2. lépés

Amikor a csirke kész, levesszük a tűzről. A csirkét, az uborkát, a tojásokat és a paradicsomot lesózzuk, majd összeforgatjuk. Megszórjuk petrezselyemmel és a fűszerekkel. A tejfölt egy külön tálban összekeverjük egy kis citromlével, fokhagyma granulátummal, majd a salátára öntjük és még egyszer összeforgatjuk.

Behűtve tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 093 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkés-avokádós saláta

  • Csirkés görög saláta

  • Zöldséges csirkesaláta

  • Uborkasaláta retekkel és fetás túróval

  • Csirkemellsaláta uborkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    390 kcal
  • Zsír

    23.6g
  • Szénhidrát

    5.2g
  • Fehérje

    39.9g