Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával és kolbásszal
2015-02-20- Típus: Tarhonyás receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most még se friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is. A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, s bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz a befőzéskor volt vele bőven munka.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg lecsó
- 1 db csípős zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 5 db bazsalikomlevél
- 20 dkg tarhonya
- 8 dl víz
- 5 dkg mangalica szalonna
- 20 dkg parasztkolbász (csabai)
- 7 dkg sűrített paradicsom
- olaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
1. Lépés
A szalonnát kockára vágom, a kolbászt, a paprikát és a chilit szeletelem, a bazsalikomot aprítom.
2. Lépés
Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, a kolbászt, félreteszem.
3. Lépés
A zsiradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fűszerezem, hozzáadom a paradicsom sűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva, hogy ne kozmáljon oda, 20 percig főzöm.
4. Lépés
Majd hozzáadom a lecsót, beleöntöm a bort, egy kevés chiliszószt. Belekeverem a sült szalonnát és kolbászt. Tálalok.
TIPP: Barna kenyeret és vörösbort ajánlok mellé.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
3 531 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
547 kcal -
Zsír
29,1 g -
Koleszterin
113 mg -
Szénhidrát
43,9 g -
Cukor
5,5 g -
Fehérje
22,9 g