Mirinda muffin
2014-11-03- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 2:0 p
A Mirinda muffin is legalább olyan népszerű nálunk, mint a Rigó Jancsi. Egyszerű, de mégis mutatós.
Ezeket szerezd be:
- 6 db tojássárgája
- 6 db habbá vert tojásfehérje
- 6 evőkanál porcukor
- 1 dl étolaj
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- A túrótöltelékhez:
- 50 dkg túró
- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- Az üdítős krémhez:
- 8 dl szénsavas Mirinda
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál kristálycukor
1. Lépés
A tészta hozzávalóit jól eldolgozzuk, muffin sütőbe kanalazzuk, amit előtte papírkapszlival kibéleltünk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
A túrókrém hozzávalóit összedolgozzuk, majd a kihűlt, a muffinokra helyezzük. Az üdítőt, cukrot, pudingport összefőzzük, és langyosan a túrókrémre kenjük. Végül a kész süteményeket hűtőben kifagyasztjuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 189 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,089 kcal -
Zsír
55.6g -
Szénhidrát
136.8g -
Fehérje
15.4g -
Koleszterin
216mg -
Cukor
127.2g