Forró mokka puding

2015-09-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Csak néhány percet vesz igénybe elkészíteni mikrohullámú sütőben ezeket a csokoládés, mokkás különleges desszertet. 

Ezeket szerezd be:

  • 150ml tej
  • 50g aszalt szilva
  • 2 tk instant kávé
  • 50g lágy vaj
  • 50g porcukor
  • 1 nagy tojás
  • 50g őrölt mandula
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 4 gombóc kávé- vagy vaníliafagylalt

1. Lépés

A tejet, a szilvát és a kávét tegyük egy konyhai robotgépbe, majd dolgozzuk simára. Adjuk hozzá a vajat, a cukrot, a tojást, mandulát, kakaót, a sütőporral elkevert lisztet és egy csipet sót, majd keverjük össze, hogy sűrű tésztát kapjunk. 

2. Lépés

Osszuk el a tésztát 4 x 175ml felfújt formába (ne használjunk fémet, hanem kerámiát!). Tegyük be közepes hőre a mikróba egyesével kb. 5-6 percig. Tálaljuk egy gombóc fagyival.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 135 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés szuflé

  • Mennyei csokoládéfelfújt

  • Csokivulkán recept

  • Csokoládé felfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    414 kcal
  • Zsír

    26g
  • Szénhidrát

    35g
  • Fehérje

    10g
  • 0.4g
  • Cukor

    29g