Olívabogyós spagettisaláta

2013-01-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Az egyik alkalommal vendégeket vártunk. Többfajta finomság várta a barátainkat, és köztük volt ez is. A végeredmény egy üres tál.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Spagetti tészta
  • 10 dkg Koktélparadicsom (sima is jó)
  • 1 fej Fodros Saláta
  • 1 db Lilahagyma
  • 1 db Újhagyma
  • 5 dkg Olívabogyó
  • 3 evőkanál Olívaolaj
  • 1 evőkanál Balzsamecet
  • Fél evőkanál Almaecet
  • 1 evőkanál Napraforgóolaj
  • Bors

1. lépés

A spagetti tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A lilahagymát és az újhagymát apróra, az olívabogyókat és a koktélparadicsomokat (normál paradicsomot kicsire) kettévágjuk. A fodros salátát összetépkedjük.

2. lépés

Olívaolajon a lilahagymát és az újhagymát enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összevágott paradicsomot is. A paradicsomot körülbelül 2-3 percig pároljuk egybe a hagymákkal, majd kiszedjük.

3. lépés

A tésztát és a hagymás-paradicsomos alapot, valamint az olívabogyókat összekeverjük. Az eceteket összeöntjük, és sóval, borssal ízesítjük. Ezt a fűszeres ecetet, 2 evőkanál olívaolajat, napraforgóolajat a tésztasalátánkhoz keverjük és jó alaposan az egészet átforgatjuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 729 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tésztasaláta Anjikától

  • Sonkás makarónis saláta

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Csirkés-kapribogyós tésztasaláta

  • Friss zöldséges spagetti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    593 kcal
  • Összes Zsír

    32,2 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    66,9 g
  • Cukor

    6,6 g
  • Fehérje

    11 g