Olívabogyós spagettisaláta
2013-01-13- Típus: Szénhidrát nap, Tésztasaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Az egyik alkalommal vendégeket vártunk. Többfajta finomság várta a barátainkat, és köztük volt ez is. A végeredmény egy üres tál.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Spagetti tészta
- 10 dkg Koktélparadicsom (sima is jó)
- 1 fej Fodros Saláta
- 1 db Lilahagyma
- 1 db Újhagyma
- 5 dkg Olívabogyó
- 3 evőkanál Olívaolaj
- 1 evőkanál Balzsamecet
- Fél evőkanál Almaecet
- 1 evőkanál Napraforgóolaj
- Só
- Bors
1. lépés
A spagetti tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A lilahagymát és az újhagymát apróra, az olívabogyókat és a koktélparadicsomokat (normál paradicsomot kicsire) kettévágjuk. A fodros salátát összetépkedjük.
2. lépés
Olívaolajon a lilahagymát és az újhagymát enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összevágott paradicsomot is. A paradicsomot körülbelül 2-3 percig pároljuk egybe a hagymákkal, majd kiszedjük.
3. lépés
A tésztát és a hagymás-paradicsomos alapot, valamint az olívabogyókat összekeverjük. Az eceteket összeöntjük, és sóval, borssal ízesítjük. Ezt a fűszeres ecetet, 2 evőkanál olívaolajat, napraforgóolajat a tésztasalátánkhoz keverjük és jó alaposan az egészet átforgatjuk.
Értékelések
(3.8 / 5)
4 személy értékelt
4 718 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
593 kcal -
Összes Zsír
32,2 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
66,9 g -
Cukor
6,6 g -
Fehérje
11 g