Csirkés-avokádós saláta

2015-07-27
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Az egészséges, gluténmentes vacsora vagy ebéd, tökéletesen használhatjuk fel a maradék sült csirkét.

Ezeket szerezd be:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 85g fekete áfonya
  • 1 evőkanál extra szűz repceolaj
  • 2 tk balzsamecet
  • 125g friss vagy fagyasztott lóbab
  • 3-4 nagy retek
  • 1 avokádó (magozott, hámozott és szeletelt)
  • 85g salátamix
  • 150 g feta vagy mozarella sajt
  • 175g sült vagy grill csirke
  • néhány szem egész bors

1. Lépés

Apróra vágjuk a fokhagymát. Keverjük össze a fele fekete áfonyát az olajjal, a balzsamecettel és néhány szem egész fekete borssal egy nagy salátás tálban.

2. Lépés

Főzzük a lóbabot míg megpuhul, majd szűrjük le.
Keverjük össze a fokhagymát a dressinggel, majd keverjük össze a többi hozzávalóval laza mozdulatokkal.

Hűtve fogyasszuk!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 317 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkés görög saláta

  • Zöldséges csirkesaláta

  • Csirkemellsaláta uborkával

  • Uborkás csirkemell saláta

  • Kukoricás-gombás csirkesaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    402 kcal
  • Zsír

    19g
  • Szénhidrát

    18g
  • Fehérje

    34g
  • 0.3g
  • Cukor

    10g