Csirkés-avokádós saláta
2015-07-27- Típus: Csirkesaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Az egészséges, gluténmentes vacsora vagy ebéd, tökéletesen használhatjuk fel a maradék sült csirkét.
Ezeket szerezd be:
- 1 gerezd fokhagyma
- 85g fekete áfonya
- 1 evőkanál extra szűz repceolaj
- 2 tk balzsamecet
- 125g friss vagy fagyasztott lóbab
- 3-4 nagy retek
- 1 avokádó (magozott, hámozott és szeletelt)
- 85g salátamix
- 150 g feta vagy mozarella sajt
- 175g sült vagy grill csirke
- néhány szem egész bors
1. Lépés
Apróra vágjuk a fokhagymát. Keverjük össze a fele fekete áfonyát az olajjal, a balzsamecettel és néhány szem egész fekete borssal egy nagy salátás tálban.
2. Lépés
Főzzük a lóbabot míg megpuhul, majd szűrjük le.
Keverjük össze a fokhagymát a dressinggel, majd keverjük össze a többi hozzávalóval laza mozdulatokkal.
Hűtve fogyasszuk!
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
5 317 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
402 kcal -
Zsír
19g -
Szénhidrát
18g -
Fehérje
34g -
Só
0.3g -
Cukor
10g