Baconös-kolbászos lecsó tésztával

2015-11-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Bár sokféle lecsót feltettem már, ilyen még nem volt.

Ezeket szerezd be:

  • 75 dkg lecsópaprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bacon
  • olaj
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 20 dkg tészta (penne)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. lépés

A hagymákat aprítom, a paprikákat felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, a bacont kockára vágom.

2. lépés

Egy nagy serpenyőben kevés olajon a bacont és a hagymát megpirítom, hozzáadom a paprikát, a fokhagymát, majd a paradicsomot.

3. lépés

Közben sós vízben megfőzöm a tésztát.

4. lépés

Amikor a tészta és a lecsó is megfőtt, tálalok. A tányérra szedek tésztát, rá lecsót.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

879 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ratatouille rizzsel

  • Cukkinis lecsó kolbásszal és tojással

  • Gombás lecsó füstölt szalonnával, kolbásszal és gerslivel

  • Lecsó egyszerűen

  • Rizses lecsó tükörtojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    478 kcal
  • Zsír

    23,9 g
  • Koleszterin

    85 mg
  • Szénhidrát

    44,7 g
  • Cukor

    8,2 g
  • Fehérje

    22,9 g