Zöldséges csirkesaláta

2013-06-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Az egyik nap túl sok sült csirkét csináltunk, ezért a maradékot okosan felhasználtuk. A végeredmény egy nagyon finom saláta lett.

Ezeket szerezd be:

  • Fél sült Csirke
  • 1 fej Saláta
  • 2 db Krumpli
  • 20 dkg Zöldborsó
  • 10 dkg Sonka
  • 5 dkg ecetes Uborka
  • 2 db főtt, kemény Tojás
  • 1 db Paprika
  • 2 db Paradicsom
  • - : : : Öntet : : : -
  • 1 Tojássárgája
  • 2 dl Olaj
  • 1 kiskanál Mustár
  • Fél Citrom leve
  • 0,5 dl Tejszín
  • Bors

1. lépés

Puhára főzzük sós vízben a zöldborsót és a krumplit. Ha kész, akkor mindkettőt leszűrjük, a krumplit felkockázzuk. A sült csirkéről leszedjük a húst, a sonkát kockákra felvágjuk. A paprikát, uborkát, kemény tojást és a paradicsomot felszeleteljük. A salátát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Ahogy kész vagyunk ezzel, az egészet beletesszük egy nagy salátástálba, majd alaposan összekeverjük.

2. lépés

Öntettel folytatjuk. Turmixgépben vagy kézi-verőben az olajat, tojássárgáját, mustárt, citrom levét, sót és borsot összeturmixoljuk, végül hozzákeverjük a tejszínt is. Az elkészült öntetet ráöntjük a salátánk tetejére vagy elkeverjük vele.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 394 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkés-avokádós saláta

  • Csirkés görög saláta

  • Csirkemellsaláta uborkával

  • Uborkás csirkemell saláta

  • Kukoricás-gombás csirkesaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    824 kcal
  • Összes Zsír

    56,6 g
  • Koleszterin

    247 mg
  • Szénhidrát

    29,4 g
  • Cukor

    5,7 g
  • Fehérje

    50 g