Zöldséges csirkesaláta
2013-06-02- Típus: Csirkesaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Az egyik nap túl sok sült csirkét csináltunk, ezért a maradékot okosan felhasználtuk. A végeredmény egy nagyon finom saláta lett.
Ezeket szerezd be:
- Fél sült Csirke
- 1 fej Saláta
- 2 db Krumpli
- 20 dkg Zöldborsó
- 10 dkg Sonka
- 5 dkg ecetes Uborka
- 2 db főtt, kemény Tojás
- 1 db Paprika
- 2 db Paradicsom
- - : : : Öntet : : : -
- 1 Tojássárgája
- 2 dl Olaj
- 1 kiskanál Mustár
- Fél Citrom leve
- 0,5 dl Tejszín
- Bors
- Só
1. lépés
Puhára főzzük sós vízben a zöldborsót és a krumplit. Ha kész, akkor mindkettőt leszűrjük, a krumplit felkockázzuk. A sült csirkéről leszedjük a húst, a sonkát kockákra felvágjuk. A paprikát, uborkát, kemény tojást és a paradicsomot felszeleteljük. A salátát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Ahogy kész vagyunk ezzel, az egészet beletesszük egy nagy salátástálba, majd alaposan összekeverjük.
2. lépés
Öntettel folytatjuk. Turmixgépben vagy kézi-verőben az olajat, tojássárgáját, mustárt, citrom levét, sót és borsot összeturmixoljuk, végül hozzákeverjük a tejszínt is. Az elkészült öntetet ráöntjük a salátánk tetejére vagy elkeverjük vele.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 421 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
824 kcal -
Összes Zsír
56,6 g -
Koleszterin
247 mg -
Szénhidrát
29,4 g -
Cukor
5,7 g -
Fehérje
50 g