Csőben sült karfiol
2013-05-03- Típus: Csőben sült ételek, Karcsúsító ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Az öcsém nagy karfiol mániás, de tényleg, szó szerint. Mikor kisebbek voltunk, akkor anyutól mindig csak sült karfiolt kért, ami finom öntettel volt tálalva.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Karfiol
- 5 dl Tej
- 4 dkg Vaj
- 3 dkg Liszt
- Szerecsendió
- Bors
- Só
1. lépés
A sós vizet feltesszük egy fazékba forrni. A karfiolt rózsáira szétszedjük, majd a forrásba lévő vízbe tesszük és puhára főzzük. Amikor elkészült, akkor óvatosan leszűrjük.
2. lépés
Egy edényben megolvasztjuk a vajat és folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a lisztet és a langyosított tejet. Csomómentes, könnyű és híg állagra kikeverjük (ajánlom a habverőt), majd szerecsendióval, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. lépés
Előkapunk egy tűzálló tálat vagy tepsit, amibe szétterítjük a karfiolt és leöntjük a mártással. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe és addig sütjük, amíg a mártás meg nem pirul. Melegen tálaljuk.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
3 729 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
234 kcal -
Összes Zsír
11,4 g -
Koleszterin
32 mg -
Szénhidrát
26,1 g -
Cukor
12,8 g -
Fehérje
10,3 g