Csőben sült karfiol

2013-05-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Az öcsém nagy karfiol mániás, de tényleg, szó szerint. Mikor kisebbek voltunk, akkor anyutól mindig csak sült karfiolt kért, ami finom öntettel volt tálalva.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Karfiol
  • 5 dl Tej
  • 4 dkg Vaj
  • 3 dkg Liszt
  • Szerecsendió
  • Bors

1. lépés

A sós vizet feltesszük egy fazékba forrni. A karfiolt rózsáira szétszedjük, majd a forrásba lévő vízbe tesszük és puhára főzzük. Amikor elkészült, akkor óvatosan leszűrjük.

2. lépés

Egy edényben megolvasztjuk a vajat és folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a lisztet és a langyosított tejet. Csomómentes, könnyű és híg állagra kikeverjük (ajánlom a habverőt), majd szerecsendióval, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.

3. lépés

Előkapunk egy tűzálló tálat vagy tepsit, amibe szétterítjük a karfiolt és leöntjük a mártással. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe és addig sütjük, amíg a mártás meg nem pirul. Melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 729 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Garnírozott karfiol recept

  • Csőben sült tejfölös-sajtos-baconös karfiol

  • Avokádó és tojás csőben sütve paradicsommal

  • Brokkoli csülöksonkával és kecskesajttal

  • Fokhagymás garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    234 kcal
  • Összes Zsír

    11,4 g
  • Koleszterin

    32 mg
  • Szénhidrát

    26,1 g
  • Cukor

    12,8 g
  • Fehérje

    10,3 g

Kommentek